marți, 5 iulie 2011

Ce este Mooncup?



Mooncup este o cupa menstruala refolosibila, avand o lungime de 5 centimetri si este confectionat din silicon medical. Se introduce in vagin, mult mai jos decat un tampon intern. Pe cand tampoanele interne si absorbantele intime absorb fluidul menstrual, Mooncup il colecteaza. Acest lucru inseamna ca nu iriteaza si usuca, si ca colecteaza semnificativ mai mult decat tampoanele obisnuite (de trei ori mai mult decat un tampon ‚super absorbant’) Deoarece se poate refolosi, aveti nevoie de doar una, asa puteti economisi si ocroti si natura.

Mooncup se indoaie si se introduce in vagin, dupa 8 ore se scoate, se clateste si se reintroduce. Comfortabil, convenient si sigur: Mooncup poate fi folosit si noaptea, si cand calatoriti, inotati sau faceti exercitii fizice. Fiecare Mooncup se vinde impreuna cu un ghid de folosire.

Mooncup exista in doua marimi :‘A’ si ‘B’. Marimea A are un diametru de 46mm si o lungime de 50mm. Marimea B are un diametru de 43 mm si o lungime de 50 mm. Ambele marimi au o coada de 21 mm (pentru a scoate cupa menstruala), pe care puteti sa-l taieti la marimea corespunzatoare pentru dumneavoastra. Este important sa cumparati marimea potrivita. Marimea depinde de tonusul perineului, care variaza in functie de antecedentele de nastere si exercitiul fizic practicat. Daca ati avut o operatie de corectie de vagin, si aceasta influenteaza marimea de care aveti nevoie. Marimea A se recomanda femeilor de 30 de ani sau peste 30 de ani, si pentru femeile care au nascut pe cale naturala, indiferent de varsta.

Marimea B este potrivita pentru fete tinere si femei sub 30 de ani si care nu au nascut pe cale naturala. Poate fi potrivita si femeilor de peste 30 de ani care au avut o operatie de corectie la vagin sau care practica yoga, dans sau pilates in mod regulat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu